NEJ. Det var inte en kränkt politiker

finger degerfors
citat mellanblaKom inte dragandes med fakta och förstör en bra historia".

Jag citerar Marx. Groucho Marx.

Tidningsklippet här ovan har cirkulerat i vida kretsar i samhället. Enligt vissa sagespersoner skulle anmälaren dessutom vara en känd politiker. Känd även för att vara en av de mest lättkränkta i skrået.

Det är inte sant. NP kan avslöja att det hela är en vandringssägen med sina rötter i mörkaste Småland! Eller kanske ännu längre bort och ännu tidigare. Kommunstyrelseordföranden Carina Sätterman (S), kan, tack vare Degerforsarens nu avslutade grävande, andas lugnt. Hon kan stryka den fingerpekande bilisten från sin lista av "osanna antaganden". Det var inte ett exempel på anti-degerforsisk verksamhet, planterat av mörka krafter, i syfte att smutskasta hemkommunen.

Notisen på bilden ovan har aldrig varit införd i någon tidning, utan är ett skickligt hemmasnickeri.

Upprinnelsen är följande:

vinkar smaland

vinar norbergI januari 2015 publicerade Smålands-Tidningar en notis om en polisanmälan om att någon hade vinkat åt en bilist. Notisen förekom senare i flera av tidningens avläggare och gjorde succé. Notisen var, enligt tidningen själv, det på nätet mest lästa. Någonsin.

Historien har därfter redan en gång gjort en vända i Bergslagen. Men då var det en kvinnlig och glad joggare i Norberg som på ett obehagligt sätt förgripit sig på en förbipasserande genom att vinka.

Degerforsaren, som den omutliga och rättskaffens folkets röst den är, har därmed genom fakta förstört en riktigt kul historia. Nu väntar vi bara på att Sätterman(S) ska redovisa vilka andra "osanna antaganden" hon sitter och retar upp sig på. Vi kommer förmodligen smula sönder även dessa.

N.P.


Skriv ut   E-post