Varken ansvar eller handlingskraft

bananasDet går inte ens med reklamknep att lura degerforsarna genom att förvränga sanningen över kommunens ekonomi.

Det finns en ”sanning” i reklambranschen att om man upprepar något, sant eller falskt, tillräckligt många gånger så blir det i folkmun en sanning oavsett vad fakta är. Men i det här fallet är det så långt ifrån sanningen att det inte fungerar.

För det första, apropå extrapengar. Det ska bli intressant att se om majoriteten kommer tacka nej till de extra pengar som kommer i vårbudgeten?

För det andra så är frågan om vi leker med tanken att det inte kommit några extrapengar under de åtta åren (V) satt vid makten. Hade man då bara suttit still i båten och inte agerat? Svaret är naturligtvis nej.

För det tredje så hade inte (V) satt sig och försökt att hitta andra syndabockar istället för lösningar.

För det fjärde. Det är märkligt att nya majoriteten ”glömmer” att (V) under sina åtta år betalt av cirka 40 miljoner kr på det låneskulden.

För det femte. De pengar som finns kvar för ensamkommande har majoriteten inga problem att utnyttja. Till och med mer än vad (V) i sin budget tänkt var lämpligt för 2020.

bylinepeolinderInte ens de 41,2 miljoner kronor får den nuvarande ledningen att se allvaret i situationen. Man ska fortgå med de satsningar man lagt i sin budget. Det visar varken prov på ansvar eller handlingskraft. Inte ens när faktum kvarstår så finns det intresse att dra i handbromsen.


Skriv ut   E-post