Vi publicerar Sättermans refuserade insändare!

intro2

Kommunstyrelsens ordförande Carina Sätterman (S) fick inte sin insändare, skickad till lokaltidningen, publicerad. Men vi på Degerforsaren tycker det är trist att inte fler kan ta del av Sättermans tankegångar. Därför publicerar i stället vi den i sin helhet.

Vilka kvalitetskriterier gällande insändare, som redaktionen på KK/KT ställer, är för oss obekant. Men den här ansåg man inte hålla måttet. Trots, eller kanske tack vare, att Sätterman skriver den i sin egenskap av kommunstyrelseordförande.

Men vi är inte knussliga. Därför publicerar istället vi gärna insändaren i sin helhet.

Kommentarer kommer under insändaren.

Insändaren

Kommunstyrelsens ordförande anklagar degerforsvänstern, och framför allt tre namngivna personer, för att vara "arroganta och sprider osanningar." För att bevisa detta ger hon ett antal exempel. Inget håller.

1.
Halva insändaren går åt till att förklara turerna kring Folkets hus framtid. Att kommundirektören nu förutsättningslöst ska utreda Folkets hus går helt enkelt inte ihop med det brev som Sätterman skickade till PRO i maj och som sedan kommunstyrelsens majoritet ställde sig bakom.

För att få det hela att se trovärdigt ut tvingas man dra till med en efterhandskonstruktion att brevet till PRO egentligen bara var en "vision". Hela brevet publicerar vi här. Om detta är en "vision" eller en rad konkreta åtgärder som presenteras överlåter vi till läsarna att skapa sig en uppfattning om.

2.
Sätterman hävdar att hon inför fullmäktige inte läste innantill ur en SKL-broschyr och hävdade att detta var kommunallagen. Mer om det kan du läsa här och här. Räcker inte det går det att ta del av kommunens egen inspelning av fullmäktigemötet. Detta är inget "påstående", som Sätterman väljer att kalla det. Det är kalla fakta.

3.
Sätterman har i fullmäktige manat alla till ". . . respekt för den politiska gången ett ärende har. Med allt vad det innebär av sekretess tills justeringen är signerad."
Det är inte heller ett "påstående" utan också det kalla fakta, vilket kommunens egen inspelning, som kan avlyssnas här, åter visar.

4.
Kommunstyrelsens ordförande gör ett nummer av att hon inte vill bli kallad "fru Sätterman". Det politiska språkbruk som gäller i riksdagen duger alltså inte i degerforspolitiken. Ingen stor fråga, har knappast med saken att göra, men vi ska respektera kommunstyrelseordförandes inställning.


Det som späder på politikerföraktet är koalitionens eget agerande i en rad frågor, till exempel orimliga löneförhöjningar till politiker och kommundirektör och censur av allmänna handlingar. Knappast kritiken av sådana tilltag.

I övrigt finns det inte mycket att kommentera om Sättermans insändare. De styrande får den opposition de förtjänar. Oavsett kön. Förre kommunstyrelseordföranden kan säkert intyga det.

J.A.

Som vanligt är vårt utrymme öppet för genmäle. Ett eventuellt sådan skickas till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..


Skriv ut   E-post