Spricka i den styrande koalitionen - toppolitiker avgår

Vice ordföranden i kultur- och utbildningsnämnden, Örjan Samuelsson (S), lämnar sin post. Detta då han och ordföranden i nämnden, moderaten Anna Nordqvist, inte kan dra jämnt.

Samuelsson, som även är ledamot av kommunstyrelsen, kommer avgå från sitt uppdrag i kultur- och utbildningsnämnden  i samband kommunfullmäktiges sammanträde i september. Socialdemokraterna kommer då nominera Kenneth Fahlander till ny vice ordförande i kultur- och utbildningsnämnden. Fahlander är idag bland annat ersättare i kommunstyrelsen och socialnämnden.

Att denna förändring sker kommer inte som någon överraskning. Motsättningarna mellan Samuelsson och Nordqvist har en längre tid varit kända. Just den här rockaden inom socialdemokratin har det ryktats om redan sedan tidigt i somras.

Att (S) faller till föga och tillfredsställer det moderata kommunalrådets önskan om att få en förändring på viceordförandeposten i sin nämnd är anmärkningsvärt. I och med förändringen kommer moderaten Anna Nordqvist med all sannolikhet stärka sin ställning i nämnden.


Skriv ut   E-post