Gratisreportage till lokalpressen ska öka befolkningstalet

Gratisreportage
Den styrande majoriteten i Degerfors gör nu ett försök att bättra på det skamfilade rykte kommunen fått på grund av vanstyret. Bland annat genom att skriva positiva gratisartiklar till "lokalpressen".

Den minst sagt udda idén - som inte ett seriöst mediaföretag i landet skulle ta i med tång, återfinns i den verksamhetsplan som ska behandlas på kommunstyrelsens första sammanträde för hösten måndag den 10 augusti.

Verksanhetsplanen är författad av kommundirektören Teresa Zetterblad, som i ett mångordigt förord presenterar sitt alster. Att ens komma med en verksamhetsplan för 2020 då större delen av året redan har gått är, minst sagt, tveksamt.

Allt budgeterat till noll
Hela verksamhetsplanen innehåller hela 70 aktiviteter, som ska genomföras i år och i några fall fortsätta nästa år. Det gemensamma för alla dessa 70 aktiviteter är att de har en budget på noll kronor.

Det finns ett nämndmål för kommunstyrelsen att Degerfors ska ha en positiv befolkningsutveckling. Det går lite si och så med den saken. Bara i år minskade befolkningen med 59 personer under årets fem första månader.

Men nu ska det bli ändring på det i och med kommundirektörens verksamhetsplan, som innehåller sex aktiviteter för att räta upp den nedåtgående trenden.

Tror sig kunna styra tidningsinnehåll
Inte nog med att kommunstyret i Degerfors förvägrar media media tillgång till allmänna handlingar. Nu går man vidare och försöker även diktera innehållet. Den första aktiviteten är att "skriva regelbundna positiva reportage (tolv till antalet, vår anm.) om kommunen till lokaltidningarna och lägga ut på på kommunens facebooksida."

På kommunens egen hemsida ska det författas sex reportage om nyinflyttade och nyetableringar.

Det blir mer på facebook: Där ska en reklamkampanj under måttot "Det bästa med Degerfors" sjösättas. Invånare ska få berätta vad man tycker är bäst med Degerfors. 36 publiceringar ska det bli innan året är slut.

Vidare ska 50 bilder produceras i marknadsföringssyfte som illustrerar barn och barnfamiljers möjlighet till aktiviteter. En handlingsplan för tillväxt och att arbeta fram en rekryteringsplan är andra gratisaktiviteter, som ska lyfta befolkningssiffrorna.

J.A.

Hela verksamhetsplanen kan du läsa eller ladda hem här!


Skriv ut   E-post