1 maj i Degerfors firas med nätmöte

1majdator1 MAJ. Trots coronapandemin och medföljande mötesförbud — det blir 1 majfirande i Degerfors i år också! Degerforsvänstern planerar att bjuda in till möte på nätet.

Årets 1 maj kommer att bli helt annorlunda än vad vi är vana vid. Den tråkiga orsaken är naturligtvis den pågående pandemin och de rekommendationer som myndigheterna ger med anledning av det. Planeringen för att genomföra 1 majfirandet under rådande omständigheter ha redan påbörjats. Men ännu så länge är det hela i stöpsleven så ändringar kommer att ske.

Enligt de preliminära planerna kommer mötet ske på Facebook eller Youtube i form av en direktsändning. Talare är lokala förespråkare för degerforsvänstern.

Ingen fest på Tunet
Mötet kommer ske med start klockan 11 eller 12. Därefter kommer det, för de som önskar, vara möjligt att delta i (V):s centrala 1 majfirande. Även det kommer ske på nätet. Partiet centralt kommer att ha ett livesänt förstamajfirande någon gång mellan klockan 13 och 15 för hela landet. Bland annat kommer Jonas Sjöstedt att hålla sitt förstamajtal i sändningen.

Däremot står det redan nu klart att 1 majfesten i Degerfors, som skulle ha hållits på kvällen i Folkets hus, ställs in.

Att fira 1 maj över nätet är faktiskt ingen nyhet. Så tidigt som på 90-talet gjordes försök med ett virtuellt firande. Då blev det ingen succé, främst därför att tekniken inte var mogen. I dag finns helt andra och bättre förutsättningar.

Mer information kommer eftersom, men boka gärna en stund för 1 majfirandet redan nu. Slut upp på arbetarklassens högtidsdag!


Skriv ut   E-post