Trögt för matsalen på Västergården

vgmatÄLDREVÅRD. Det blev en trög start för matsalen på Västergården - socialdemokraternas hjärtefråga nummer ett i valrörelsen. Antalet besökande blev inledningsvis mycket lågt.

Matsalen öppnades måndagen den 2 december förra året. Vi har tagit del av statistik som sträcker sig fram till och med onsdag den 15 januari. Matsalen hade då haft öppet 27 dagar. Totalt hade matsalen 187 betalande matgäster under perioden

I statistiken sticker två dagar ut. Dels öppningsdagen, då det kom 18 personer, dels luciafirandet, som drog hela 69 personer.
På de övriga, normala, öppetdagarna besöktes matsalen i genomsnitt av fyra betalande matgäster per dag. Även efter den 15 januari säger samstämmiga källor att besöksfrekvensen varit usel.

sosseaffischViktigaste (S)-frågan i valet 2018
Under valrörelsen 2018 lanserades matsalen som ett vallöfte av socialdemokraterna. Partiet ansåg att matservering på Västergården var kommunvalets absolut viktigaste frågan. Det var det blivande kommunalrådet och socialnämndsordföranden Johanna Svärd (S), som drev på hårdast i frågan. När så matsalen invigdes i början av december var det självklart att hon, både som initiativtagare och socialnämndsordförande, fick klippa bandet.

Men intresset för nyöppnandet av matsalen missbedömdes grovt. Kanske inte minst på grund av den namninsamling moderaten Britt-Louise Hoberg drog igång i valrörelsen och som samlade drygt 1.200 namn för kravet.
Degerforsvänstern hade stora tveksamheter kring projektets utformning. I valrörelsen föreslog partiet andra infallsvinklar på verksamheten än en restaurang. I Västergårdens gemensamhetslokaler ville partiet skapa en mötesplats för aktiviteter med temadagar med varierande innehåll. Till exempel träning och rörelse, fotbolls-, pizza-, kulturkvällar med mera.

En utvärdering av den nuvarande verksamheten kommer att ske senare i år.


Skriv ut   E-post