Andreas Svahn (S) hånar folket, politiska motståndare och media

SvahncitatKARLSKOGA BB. Regionstyrelsens majoritet i Örebro region är desperata efter lördagens manifestation, där 5.000 människor slöt upp för ett massivt försvar för BB i Karlskoga. Regionens högste politiker, socialdemokraten Andreas Svahn, uttryckte sent på söndagskvällen sin frustration över läget.

Samling Alfred Nobels torg 2Faktaresistenta medborgare som samlas för demonstration.

Som ett svar på den senaste tidens protester mot regionens beslut att stänga BB i Karlskoga för gott och i ett desperat att försöka stävja kritiken gick han på söndagskvällen till ett vildsint motangrepp mot allt och alla i en facebookuppdatering. Hans politiska motståndare stämplade han ut som populister. Eller som folk som behövde stänga spritflaskan innan de kommenterade hans förvirrade inlägg.
SlavaktPopulism!, enligt Svahn (S).

De folkliga protesterna, manifesterade i lördagen jättedemonstration, avfärdar han med att folket var faktaresistent. Det vill säga korkade.

ablopMedia var inte heller bra, enligt Andres Svahn (S).

Media var också emot Andreas Svahn (S). De var okunniga eller hade för lite resurser att ta till sig vad frågan egentligen handlade om, enligt regionstyrelsens ordförande.

svahnklippHans fb-uppdatering fick självfallet mest kritiska kommentarer, men också en del gillanden. Robert Mörk, (S)-politiker från Degerfors och före detta kommunstyrelsens ordförande, gillade Svahns inlägg. Mörk har tidigare skåpat ut kampen för Karlskoga BB som "bypolitik."

På tisdag sammanträder regionfullmäktige och demonstrationer väntas utanför. Ett antal frågor, som ställts av vänsterpartiet, rörande Karlskoga BB kommer upp på dagordningen.

 

 


Skriv ut   E-post