5.000 i marsch för Karlskoga BB

Taten pa taget genom Karlskoga
KARLSKOGA BB. Över 5.000 människor beräknas ha deltagit i lördagens BB-demonstration. Många karlskogabor och degerforsbor, men även tillresta från Svartå, Åtorp. Hällefors, Kristinehamn och Storfors slöt upp i sommarvädret. Alred Nobels torg i centrala Karlskoga fylldes när demonstranterna började samlas vid tiotiden.

När täten på tåget, som bestod av BB-personal, nådde fram till BB hade kön på tåget knappt lämnat Alfred Nodels torg. Det tog en timme och fem minuter från det att demonstranterna började välla in på den öppna platsen utanför BB till dess att de sista anlänt.

Samling Alfred Nobels torg 2Samling på Alfred Nobels torg.

Make foda normal"Make föda normalt igen" var ett av budskapen på plakaten.

Under samlingen bjöds den växande folkmassan på både apeller och underhållning.

Många av deltagarna var människor som aldrig eller sällan annars brukar gå i ett demonstrationståg. Åldersblandingen på deltagarna var stor, men det var påfallande många magar och barnvagnar bland de demonstrerande.

Taten pa taget genom Karlskoga 2Täten på tågen på väg genom Skranta. Nästan framme vid Karlskoga BB.

BB personalen halsar demonstranterna vid lasarettetDemonstrationen hälsas av BB-personalen.

Väl framme vid BB hälsades demonstranterna av personalen på BB, som kunde se hela samlingen från sin arbetsplats. Här bjöds på en rad tal, bland annat av företrädare för barnmorskorna och en rad andra organisationer. Däremot var inga politiker inbjudna att tala.

Kampviljan i tåget var hög. Den mäktiga manifestationen borde få diverse beslutsfattare att besinna sitt ansvar. Från demonstranternas sida var budskapet till politiker och andra beslutsfattare glasklar: Förlossningen i Karlskoga måste vara kvar!

Omkring 5000 samlades vid lasarettetMer än 5.0000 personer beräknas ha samlats utanför Karlskoga BB.

Nej till stangt BBDegerforsvänsterns flera år gamla banderoll, fick efter en smärre korrigering, åter komma till användning.

 


Skriv ut   E-post