BB-beslutet som väcker folkets vrede

beslut
KARLSKOGA BB.
Den folkliga vreden mot beslutet att stänga förlossningen på Karlskoga BB fortsätter växa. De massiva protesterna tar sig hela tiden nya uttryck. Och den gemensamma nämnaren är densamma — en uppmaning till ansvariga politiker att röja undan tjänstemannabeslutet och ta sitt ansvar!

Under onsdagen den 5 juni beslutade personalen på avdelning Q, BB i Karlskoga, att inte ta emot fler förlossningar. En versamhet som anses som patientosäker från och med den 15 juni (som beslutet innebär), kan knappast vara patientsäker den sista tiden heller, går det att resonera.

I dag har facebokgruppen BB ( förlossningen) i Karlskoga måste vara kvar över 10.000 medlemmar. Bara på någon vecka. Förutom vanliga förbannade medborgare, samlar den en bred experits inom det medicinska området. Motståndet mot beslutet är kompakt.

PersonalmoteSolidaritetsmöte den 2 juni.


svahnbbSöndag den 2 juni samlades personalen på Karlskoga BB med kort varsel i entrén till lasarettet i en mäktig solidaritetsmanifestation med sina drabbade arbeteskamrater.

En namninsamling till stöd för Karlskoga BB samlar tusentals namn. Adressen är: https://www.skrivunder.com/behall_bb_i_karlskog?s=61068309&fbclid=IwAR0NFyG2QlLA4mWQhhh6x698chl0zN7L1aUu9kblicJHZHgDSntT4ibuvns. Skriv på!

Nya demonstrationer planeras. Ett datum som diskuteras den 15 juni. Mer informationer kommer.

På nationaldagen den 6 juni genomförs en manifestation i Stockholm på Norra Bantorget på temat "För hela Sverige". https://www.facebook.com/events/376235966432187/ Även där kommer frågan om Karlskoga BB vara närvarande,

Onsdagen den 5 juni blev Jonas Sjöstedt (V), den förste partiledaren som uttalade sig om situationen:

62storken– Det är upprörande att Karlskoga BB ska stängas och ett tydligt tecken på hur det blir när S samarbetar med högerpartier. I ett välfärdssamhälle ska inte kvinnor behöva föda barn i bilen på väg till förlossningen. Därför kräver vi i Vänsterpartiet att Karlskoga BB ska fortsätta vara öppet. För mig är det självklart att alla kvinnor har rätt till en trygg förlossning, kommenterar han.

 


Skriv ut   E-post