Revisorerna ställer frågor kring sparkningen av Tolf

KOALITIONSSTYRET. Frågetecknen kring omständigheterna runt den sparkade kommunchefen Max Tolf är fortfarande stora. Nu börjar revisorerna intressera sig för turerna.

Har det här formellt gått rätt väg? Och hur stora blir kostnaderna för skattebetalarna? Det är två frågor ordföranden för revisorerna, Björn Nordenhaag (MP), ställer till kommunstyrelsens ordförande Muris Beslagic (S) i ett brev.

maxhttps://degerforsaren.se/index.php/arkiv/56-topp/338-revisorerna-staller-fragor-kring-sparkningen-av-tolfPå torsdagsförmiddagen var Max Tolfs arbetsrum i kommunhuset tomt.

Och det nog samma frågor som många andra degerforsbor i dag ställer sig. En tredje fråga är varför och varför just nu? Det enda som presenterats vaga och intetsägande formuleringar om "utveckling" och "förnyelse". Om det är de verkliga skälen hade frågan lugnt kunnat vänta till nästa kommunstyrelsemöte. Det är dessutom i väldigt liten mån som tjänstemän ska syssla med sådana frågor — degerforsvänstern, till exempel, anser att det är helt politikernas sak.

Betraktar fortfarande Tolf som vd
Under torsdagen genomförde Degerforsbolagen AB, där Max Tolf är verkställande direktör, ett styrelsemöte. Degerforsbolagen är moderbolag till de andra kommunala bolagen. Tolf var inte närvarande på mötet, men det togs till protokollet att styrelsen fortfarande betraktar Max Tolf som företagets vd.

Under torsdagen meddelade Muris Beslagic att han utsett Teresa Dahlström, nytillträdd socialchef i kommunen, som ny tillförordnad kommunchef efter honom själv. Därmed var det tredje gången på drygt ett dygn Beslagic rundade kommunstyrelsen och tog beslut utan någon som helst politisk förankring. Den första gången var när Tolf fick sparken. Den andra gången när han utsåg sig själv som efterträdare. Även denna tredje gång under stort hemlighetsmakeri och utan insyn för oppositionen.

Max Tolf tillsvidareanställdes som kommunchef i Degerfors så sent som den 30 november förra året.

Läs också: Sparkar kommunens chef och utser sig själv som tillförordnad.


Skriv ut   E-post