DCU: "Hoppas få jobba i fred i framtiden"

maktmissbruk2CENTRUM. Ylva Eriksdotter omvaldes till ordförande för Degerfors Centrumutveckling, DCU, när föreningen höll sitt årsmöte på tisdagskvällen. Därmed misslyckades den politiker, som anklagats för maktmissbruk, att försöka styra över föreningen.

Bakgrunden till historien finns här.

Tidigare under dagen hade styrelsen för föreningen gjort ett uttalande då det gällde politikerns svar på den skrivelse man skickat till kommunledningen.

- Varje gång politikern sagt att föreningen ska läggas ner, talat om vilka som ska sitta i styrelse och valberedning eller på annat sätt lagt sig i föreningens arbete har vi svarat att politikern inte kan bestämma det eftersom politikern inte är medlem. Detta har politikern inte lyssnat på utan fortsatt, sägs det i uttalandet.

- Det den berörda politikern nu säger, att det är medlemmarna som bestämmer i föreningen, har vi påtalat flera gånger, men denne har inte lyssnat.

- Vi har inom föreningen haft många möten och samtal med många personer, både inom och utanför föreningen som känt sig illa till mods på grund av politikerns handlande innan vi tillslut beslutade oss för att göra en skrivelse. Det var inget lätt beslut, fortsätter man och avslutar:

- Förhoppningsvis lyssnar politikern bättre nu och låter föreningen jobba ifred i framtiden.


Skriv ut   E-post