BB-stängare avgår med omedelbar verkan

EXTRA
KARLSKOGA BB:
Lars Lundgren, hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Örebro, slutar sin anställning med omedelbar verkan. Det meddelade regionen i ett pressmeddelande sent på tisdagseftermiddagen. Lundgren är den som tagit beslutet att för fjärde året i rad i år sommarstänga Karlskoga BB.

- Jag har under tiden i Örebro pendlat till västkusten där jag har min familj, och jag känner att det inte möjliggör den närvaro och fulla fokus som krävs för det här uppdraget, säger Lundgren i pressmeddelandet.

Regiondirektör Rickard Simonsson säger i samma pressmeddelande:

- Jag delar Lars bedömning. För det här uppdraget krävs såväl närvaro som fullt fokus på uppdraget. Sammantaget krävs i det arbetet en ledare som känner att han kan ha ett 100-procentigt fokus på uppdraget.

Den verkliga orsaken till Lundgrens avgång är på tisdagskvällen oklar. Hälso- och sjukvårdsdirektörens roll har blivit allt mer ifrågasatt den senaste tiden. På onsdag nästa vecka skulle hälso- och sjukvårdsnämnden behandla ett förslag från degerforsvänsterns Anneli Mylly om att frånta Lundgren delegationsrätten då det gäller att på tjänstemannanivå besluta om stängning av Karlskoga BB.

Mer kan du läsa om det här!

Och här!

Lars Lundgren hade i uppdrag att ta fram en utvärdering av följderna av de senaste årens BB-stängningar i Karlskoga innan beslut fattades om nya stängningar. Någon sådan levererades aldrig innan han tog beslut även för 2019.

Under Lars Lundgrens fögderi har även kritik mot en växande tystnadskultur inom verksamheten växt fram.

Lena Adolfsson har tillförordnats som hälso- och sjukvårdsdirektör fram till dess en ersättare har tillsatts. En rekryteringsprocess efter en ny hälso- och sjukvårdsdirektör startar omgående.


Skriv ut   E-post