Sigge mest läst på Degerforsaren 2018

Siggenyhet
DEGERFORSAREN.Nyheten om stationskatten Sigges död och att degerforsvänstern bekostade en minnestavla i stationshuset till minne av honom, blev den nyhet som drog flest läsare under 2018. Här är listan över de fem mest lästa artiklarna under fjolåret.

Katten Sigge var en av Degerfors verkliga berömdheter och något av en rikskändis. Nyheten om hans bortgång i maj 2018 blev en stor nyhet i många media. Så även på Degerforsaren. Faktiskt den mest lästa på webbsidan 2018.

Hela artiken finns att läsa här.

2.

presstraffTill följd av valresultatet stod det den 28 september klart att (S) tillsammans med borgarna slutit en koalition för att ta över styret i kommunen från degerforsvänster. De vänsterpartistiska kommunalråden Anita Bohlin Neuman, Peter Pedersen och Kim Bäckström kallade till presskonferens och meddelade att degerforsvänstern går i opposition. Det blev den näst mest lästa artikeln under året.

Här kan du läsa den.

3.

fel2Tredje mest lästa artikel hade rubriken Frågetecken kring socialdemokraternas valprogram och publicerades i juli. Ett halvår senare, och trots att nu (S) sitter vid makten, kvarstår de flesta av frågetecknen.

Här kan du läsa den.

4.

1majpeter2
1 maj firades traditionellt på Medborgarplatsen i Degerfors med tal och musik. Kommunstyrelsens ordförande Peter Pedersen avslöjade i sitt taL ett av degerforsvänsterns vallöften: Att en ny idrottshall skulle byggas på Vallaområdet om partiet fick förnyat förtroende. Det blev den fjärde mest lästa artikeln. Senare under valrörelsen anslöt sig de flesta andra partier till kravet, varför det borde vara lätt för koalitionen som nu styr att sätta spaden i backen. Eller . . . ?

Artikeln finns här.

5.

difFemma på topplistan är av äldre datum — den publicerades redan 2017 — och handlar om de märkliga turerna innan Degerfors IF räddades från nedläggning. Mycket mer har hänt sedan artikeln skrevs och med den koalition som styr kommunen nu är, tyvärr, förmodligen inte sista kapitlet skrivet än.

Här kan du läsa den.

 


Skriv ut   E-post