Premiär för upprustade motocrossbanan på Lillängen

knattestart
SPORT.
På lördagen invigdes den uppdaterade motocrossbanan på Lillängen i Degerfors. Först ut med ett åk var knattarna på sin 50-kubikscyklar. Den som startade premiäråket var kommunstyrelsens ordförande Peter Pedersen (V).

    Motocrossfolk från stora delar av landet hade tagit sig till Degerfors för att delta i premiärtävlingarna. 134 åkare var anmälda.
    Det var på initiativ av degerforsvänstern som kommunen gav 600.000 kronor i stöd till Degerfors Motorklubb för ombyggnader och förbättringar av motocrossbanan på Lillängen.

Se när Peter Pedersen (V) släpper iväg premiärheatet:

 

 

Bidraget var ett engångsbelopp som förutsatte att även Värmlands idrottsförbund stöttade projektet med 400.000 kronor.
    Dessutom har föreningen själva bekosta projektet genom att ta in sponsorspengar. Sammanlagt kommer upprustningen kosta 1.380.000 kronor totalt, enligt beräkningarna.
    För att det skulle vara möjligt för kommunen att bidra med summan bytte klubben namn i december förra året. Från Karlskoga Degerfors Motorklubb till Degerfors Motorklubb.

Motocrossbanan får högre status
Klubben, som idag ligger i division 2 satsar på att komma upp i division 1. Genom upprustningen anser klubben att chansen är stor att man får arrangera Västgötacrossen, Sveriges största serie, på banan. Även ett antal större ungdomsevenemang finns möjlighet till genom åtgärderna.
hopp1
hopp2
Hoppen har byggts om på Lillängen.

Bland annat ska pengarna gå till att dra om bansträckningen och göra om hoppen. Även dammproblemen längs banan behöver åtgärdas. Grönområdena i anslutning till banan måste röjas så att de blir möjliga att skötas med en grövre gräsklippare.
    Stugan behöver omklädningsrum med dusch både för tjejer och killar, en entré behöver handikappanpassas. Barnbanan har förlängts och förbättras. Bara för för att nämna några exempel.
kom
Kommunalråden Kim Bäckström och Peter Pedersen, båda (V), på plats vid preimiären för den upprustade banan.


Skriv ut   E-post