Jan Hammarlund gästar Bruksgården

affisch hammarlund
KULTUR.
Fredag den 31 augusti bjuder degerforsvänstern på kulturkväll på Bruksgården. Kompositören, vissångaren och progglegenden Jan Hammarlund ger konsert. Det är samtidigt upptakten för partiets valspurt.

    Jan Hammarlund skivdebuterade för 46 år sedan, redan 1972 med albumet "Befriade från skolan." Sedan dess har det flutit på. Hammarlund har under decennierna stått på barrikaden för att i sitt kulturella engagemang försvara arbetarklassen, den antiimperialistiska kampen, kvinnorna, de homosexuella och förtryckta minoriteter.
    Hans inspirationskällor genom åren är många: Buffy Sainte-Marie, Malvina Reynolds, Bertolnd Brecht, Karin Boye för att nämna några. Han har medverkat i en rad teaterföreställningar. Många har liknat honom vid en svensk Woody Guthrie. Eller Joe Hill.

KulturBruket med gratis medlemskap
Kulturkvällen arrangeras av sällskapet KulturBruket, som degerforsvänstern startat med syftet att just arrangera kulturevenemang.  På vissa tillställningar, som den här, kommer det serveras öl, vin och lättare förtäring. På grund av utskänkningsreglerna måste du därför vara medlem i KulturBruket för att kunna delta. Och du måste ha gjort din anmälan om medlemskap senast onsdag 29 augusti. OBS! Medlemskapet är GRATIS. Fri entré på kulturkvällen med Jan HAmmarlund.

KulturBruketSnabbt och enkelt att bli medlem genom att trycka här och fylla i två punkter i ett formulär. Namn och e-post är det enda som behövs!

Medlemskap kan inte tecknas vid dörren. Utan medlemskap inget insläpp, tyvärr.

 


Skriv ut   E-post