Sommaröppet BB och torgplaner på Junikul

JUNIKUL. Det blev många diskussioner om tankegångarna då det gäller utformningen av Medborgarplatsen när degerforsvänstern deltog i första upplagan av Junikul. Och fler kommer det bli.
    Det var första gången Junikul arrangerades i Degerfors. Meningen med evenemanget är att föreningar och företag ska få chansen att samtidigt visa upp sig under en dag. Samtidigt som kommunen bjöd på kaffe och tårta. Degerforsvänstern fanns naturligtvis med.
junikul1
Att gissa vänsterns resultat i höstens val var en populär tävling, som det även går att delta i i samband med Vulkanmarken i augusti.

Bland besökarna i vänsterns stånd var det många som ville diskutera nya detaljplanen för Medborgarplatsen. Och frågorna var många. Svaren på de flesta av frågorna besvaras av Peter Pedersen i ett debattinlägg här. Förhoppningsvis kommer det även hinnas med ett offentligt möte med medborgardialog innan kommunfullmäktige tar beslut om en ny detaljplan för området på sitt möte den 18 juni.

Många gissade på vänsterns valresultat
En populär, men svår, tävling degerforsvänstern presenterade är att tippa partiets valresultat i höstens kommunalval. Vid förra valet tog partiet 42 procent av rösterna, men hur mycket blir det i år? Att tävlingen är svår ger en tjuvtitt på de inlämnade talongerna en föraning om. Spannet på besökarnas gissningar är stort — från 30 procent upp till närmare 60 procent.
    Den som missade delta får en ny chans under Vulkanmarken i mitten av augusti, då det även där finns möjlighet att lämna in tips. Den som kommer närmast vinner en middag för två.
junikul2
Kampen för sommaröppet BB i Karlskoga var ett givet inslag när degerforsvänstern deltog på Junikul.


Skriv ut   E-post