Sigge hedras med minnesmärke

sigge2En av Degerfors stora profiler har gått bort. Stationskatten Sigge blev för några dagar sedan överkörd av ett tåg. Men Sigge kommer inte lämna Degerfors station helt. Han bli kvar i form av en målning, som degerfors-konstnären Yvonne Lindbom påbörjat arbetet med. Målningen ska pryda en av stationshusets väggar.
    Sigge, som i mars i år uppnådde den aktningsvärda åldern av 21 år, blev under sin långa kattlevnad något av en institution. Han adopterade stations-byggnaden som sin och har glatt tiotusentals resenärer genom åren genom sin närvaro i stationsbyggnaden, där han tillbringade en mycket stor del av sin tid.
    Otaliga är de tidningsartiklar, tv- och radioinslag som berättat om den egensinniga och omtyckta glädjespridaren. Vid mer är ett tillfälle har människor tagit sig an honom i tron att han var övergiven, vilket kunde ställa till problem för matte Susanne Silvola. Men Sigge bara älskade sin station och människorna som vistades där.

Degerforsvänstern bekostar minnesmärket
På degerforsvänsterns senaste medlemsmöte väcktes ett förslag att Sigge skulle hedras och uppmärksammas på något sätt med tanke på all den PR katten gett kommunen genom åren. Två medlemmar fick i uppdrag att författa en skrivelse om detta inför kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskotts möte nu i veckan. Men de kommunala kvarnarna mal långsamt. Och ibland sker oväntade händelser som kullkastar planerna.
    Därför beslutade styrelsen för degerforsvänstern i dag att själva bekosta minnesmärket över Sigge. Det kommer ske i form av en målning av Yvonne Lindbom.  Arbetet med minnesmärket är redan igång.

 

Foto: ARKEN ZOO KARLSKOGA


Skriv ut   E-post