God stämning på 1 maj i Degerfors

1majpublik
1 MAJ.
God uppslutning och positivt stämning. Så summerar arrangörerna degerforsvänsterns 1 majfirande på Medborgarplatsen. De tre lokala talarna fick varma applåder från publiken, som var en bra bit över hundra personer. Arrangemangen imramades av musik av Johanna Kroon och Hannes Svedberg från Örebro.

johanna och hannes

Johanna och Hannes både inledde och avslutade mötet, som fick sin start med en dansk visa som blivit en svensk klassiker genom Fred Åkerströms tolkning, "Sådan är kapitalismen". Av publiken ett mycket uppskattat inslag. Utomhusmötet avslutades, naturligtvis, med Internationalen.
    I år valde degerforsvänstern att enbart ha lokala talare. Den tilltänkte talaren Jerry Williams avled, som bekant, tidigare i år. Kommunfullmäktiges ordförande Jan Ask inledde med att tala om internationella och nationella frågor utifrån den svenska arbetarklassens läge. Hans tal finns här.
    Nästa talare var degerforsvänsterns kommunalråd Anita Bohlin Neuman, som koncentrerade sig på regionpolitiken och politikernas svek mot Karlskoga BB. Hennes tal finns här.
    Siste talare på Medborgarplatsen var kommunstyrelsens ordförande Peter Pedersen. Han talade om de lokala frågorna och gjorde en sammanfattning över de åtgärder som genomförts sedan (V) tog över styret av kommunen 2011. Han levererade även ett antal nyheter i form av vallöften inför årets kommunalval, bland annat att degerforsvänstern kommer, om man får nytt förtroende, bygga en ny idrottshall på Stora Vallaområdet. Hans tal finns här.
    Efter utomhusmötet fortsatte firandet på Tunet i Folkets hus med mackor och kaffe, allt inneslutet i en kavalkad av radikal musik, från Ulla Åkesson på 60-talet, Dan Berglund från 70-talet och fram till idag av Johanna och Hannes. Flera personer anmälde sig som nya medlemmar i partiorganisationen.
   


Skriv ut   E-post