Vi kommer kämpa för Karlskoga BB

1majanita
1 MAJ.
Degerforsvänsterns kommunalråd Anita Bohlin Neuman koncentrerade sig i sitt tal till situationen för Karlskoga BB. Det är hög tid redan nu att utarbeta en handlingsplan för uppethållande under sommar 2019, betonade hon, och drog paralleller med situationen i Västernorrland.

Hela talet följer nedan.


citatKära 1:a majfirare!
    Kampen för Karlskoga BB har pågått sedan 80-talet. Ett Kvinnoklinik med hög kvalitet och högt nöjdhetsbetyg hos föräldrarna. Men nu är det dags igen. För tredje året i rad stängs avd. Q över sommaren.
    Nu får det vara nog! Vi kräver en jämlik vård.
    På vår bekostnad prioriteras verksamheter i Örebro. Efter omorganisationen till länskliniker har ledningen flyttat in till Örebro, sjukvården centraliserats, barnmorskor och läkare slutar och kostnaden för bemanningspersonal rusar i höjden. Nu hörs även oroliga röster från Lindesbergs lasarett.
    Det är dags att Örebro löser sina egna problem.

Politikerna måste sluta gömma sig
Det är dags att regionpolitikerna slutar gömma sig bakom tjänstemännen och tar sitt ansvar för att leva upp till överenskommelsen om tre akutsjukhus och två förlossningskliniker.
    Det är oroande att se samma negativa utveckling som i Västernorrlandsregionen. Även där har man omorganiserat till länskliniker. När ekonomin försämrades avlövades Sollefteå lasarett. Ortopedin och akutmottagningen lades ner tillsammans med kvinnokliniken och BB. Även där hänvisade politiker till överenskommelsen om tre akutsjukhus och två förlossningskliniker. Resultatet är det vi ser idag.
    Det är dags att omgående utarbeta en handlingsplan för öppethållande av BB 2019, och framåt.
    Det är dags att utvärdera omorganisationen till Länskliniker, hur det har påverkat Karlskoga och Lindesberg. Både när det gäller personal och kostnader.
    1:a majfirare! Degerforsvänsterns löfte i valrörelsen är att vi kommer att göra allt som står i vår makt för att kämpa för att 2019 och framåt SKA Karlskoga BB vara öppet!!
    Kampen går vidare för Karlskoga lasarett!"


Skriv ut   E-post