Var inbjuden att tala på 1 maj i Degerfors

jerryJerry Williams är död. Media fylls med reportage om rocklegenden och för många utlöste dödsbeskedet både chock och sorg.
    Erik Fernström, som han hette utanför scenen, var sedan decennier medlem i Vänsterpartiet. Han var född 1942 i en kommunistisk arbetarfamilj i Solna.
    Jerry Williams var inbjuden som 1 majtalare på degerforsvänsterns möte på Medborgarplatsen i år.
    Ingen artist hade ett rödare hjärta än rocklegendaren Jerry Williams, som dog under söndagen efter en tids sjukdom. Jerry Williams var en mångårig medlem i Vänsterpartiet och var älskad av en jättepublik, för sin röst och karisma, men också för sitt starkt uttalade politiska engagemang som han aldrig svek.

Rak politisk genom livet
– Jerry Williams var den största ikonen för rock’n’roll i Sverige. Det fina var att han inte bara var en stor artist utan att han hade ett så stort hjärta. Han visade att det inte fanns någon motsättning mellan att tro på ett klasslöst samhälle och att åka amerikanare, säger Aron Etzler, Vänsterpartiets partisekreterare.
Jerry Williams uttryckte sig passionerat och rakt på sak om var han stod politiskt hela livet. Så sent som i vintras sa han såhär om vinster i välfärden och kapitalismen i USA, trots sina amerikanska musikinfluenser:
– Det som är bra är hur de lirar, det kommer ju härifrån. Det tycker jag är asbra. Det som är dyngöken, det är att någon ska tjäna pengar på var ens ungar går i skolan någonstans. Likadant om din farsa blir sjuk och åker in på sjukan, då ska någon jävla grillhagen sitta och tjäna pengar på det.
– Det är åt helvete.


Skriv ut   E-post