Så deltar du i 1 majfirandet!

vanstyret
1majannonsklickbar1 MAJ.
Nej. Cornovirus eller ej - arbetarklassens högtidsdag firas i Degerfors även i år. Men med den skillnaden att i år blir det tyvärr på nätet, för första och förhoppningsvis sista gången.

Degerforsvänstern brukar normalt hålla 1 majfirandet på Medborgarplatsen och i Folkets hus. Så blir det inte det här året. Det lokala firandet blir i form av ett webbmöte med lokala talare och underhållning.

Klockan 10:30 drar det igång. Sändningen, som beräknas ta kring en timme, sker från Bruksgården.

 

 

talarePeter Pedersen, Anneli Mylly och Kim Bäckström talar på 1 maj.

Det tre lokala talarna är Kim Bäckström, oppositionsråd i Degerfors (V), Anneli Mylly, regionpolitiker i västra kretsen (V) och Peter Pedersen, bland annat före detta kommunstyrelseordförande (V).

duoDuo Röhett, det vill säga Eje Johansson och Peter Eriksson, står för musiken.

Det kommer bli både lokalpolitik, regionpolitik och rikspolitik i talen. Talen kommer imramas av musik från duo Röhett (Eje Johanssom och Peter Eriksson). Och jodå, mötet slutar med att vi unisont sjunger Internationalen så det hörs över hela samhället.

dubbel

Det finns alltså all anledning till att sluta upp på 1 maj. Även i år.

1maj nal2020Följs av centralt firande
Känner du för ytterligare 1 majfirande rekommenderar vi att du besöker Vänsterpartiets webbfirande, som sker både på facebook och youtube. Start klockan 12.

Coronapandemin har visat att det svenska samhället behöver jämlikhet och rättvis fördelning mer än någonsin och det kommer att märkas i Vänsterpartiets centrala 1 majfirande, som har temat ”Trygga jobb, råd att bo”

I det två timmar långa programmet kommer Jonas Sjöstedt att få sällskap av både fackliga företrädare och läkare men också av kända kulturskapare som Popsicle, Ann Petrén, Tiffany Kronlöf, Stefan Sundström & Karin Renberg och poeten Farhiya Feysal.

Programmet sänds från Vänsterpartiets lokal Kafé Marx i Stockholm och startar kl 12. Jonas Sjöstedt talar kl 12.30 och talet direktsänds även i SVT.

Kl 13.15 leder också Jonas Sjöstedt sin egen talkshow ”Snack med Sjöstedt” med gästerna Roya Hakimnia, socialistiska läkare, Sanna Tefke, ombud Kommunal, artisten och författaren Stefan Sundström och skådespelaren Ann Petrén.

Här är hela programmet:

  • 12.00 Popsicle spelar
  • 12.05 Dagens programledare Tiffany Kronlöf hälsar välkommen
  • 12.10 Landet runt! Hälsningar från första maj-firare runt om i Sverige
  • 12.30-12.50 Jonas Sjöstedts 1 maj-tal
  • 13.05 Farhiya Feysal, vinnare av ortens bästa poet 2018, framför en egen text13.15 Jonas Sjöstedt leder sin talkshow ”Snack med Sjöstedt”. Gäster är Ann Petrén, skådespelare; Roya Hakimnia, Socialistiska läkare; Sanna Tefke, vårdbiträde och fackligt ombud på Kommunal och Stefan Sundström, musiker
  • 13.40 Stefan Sundström och Karin Renberg spelar
  • 13.55 Vänsterns blåsorkester spelar Internationalen

    Hela centrala sändningen teckenspråkstolkas.

central affisch.


Skriv ut   E-post