Många villaaffärer i Degerfors de senaste månaderna

3366878749

Mellan februari och april såldes 31 villor i Degerfors kommun. Det är relativt många sett till aktiviteten på bostadsmarknaden i kommunen under de senaste tolv månaderna, samt det historiska snittet för den här tiden på året.

Under februari till april såldes det sex fler villor i Degerfors än snittet för det senaste året. Det här visar ny statistik från Svensk Mäklarstatistik som Newsworthy har analyserat.

De sålda villorna i Degerfors kommun hade ett genomsnittligt pris på 1,1 miljoner kronor. I fjol gjordes 19 affärer vid den här tiden på året.

I hela Örebro län såldes 428 villor för i snitt 2,6 miljoner kronor.

Bland kommunerna i Örebro län stiger priserna på villor i fyra av fem kommuner (där det redovisats uppgifter om prisutveckling). Störst var ökningen i Hallsberg där priserna steg med 17 procent. I Karlskoga däremot sjönk priserna med 1 procent. Notera att det på grund av få försäljningar saknas uppgifter om prisförändringar för villor i sju av länets tolv kommuner.

Sju bostadsrätter såldes
Mellan februari och april gjordes sammanlagt sju affärer med bostadsrätter i Degerfors kommun. Det kan jämföras med ett vid motsvarande tid i fjol.

De sålda bostadsrätterna i Degerfors kommun hade ett genomsnittligt pris på 0,7 miljoner kronor.

I hela Örebro län såldes 654 bostadsrätter för i snitt 1,7 miljoner kronor.

Mellan februari och april gjordes sammanlagt en affär med fritidshus i Degerfors kommun. Det kan jämföras med fyra vid motsvarande tid i fjol.

Den sålda fastigheten gick för 2,0 miljoner kronor. I hela Örebro län såldes 36 fritidshus för i snitt 1,4 miljoner kronor. (Newsworthy)